Suscríbete a nuestro boletín y recibe las últimas noticias y ofertas
No te pierdas nuestras Ventajas para tí
Suscríbete a nuestro boletín y recibe las últimas noticias y ofertas
Consulta los cursos gratuitos

Comparte tu experiencia > Cos sa: Dièta mediterrania, flora intestinal i vitamines Share

Fa cinc anys vaig tenir un nen, que afortunadament ara viu dins un cos sa, però que només néixer va tenir molts problemes de salut. Per les característiques del meu pit i per la desinformació que tenia en aquells moments, vaig acabar alletant-lo artificialment, primer error i més gros de tots. Abans del primer mes se li va manifestar una estenosi pilòrica, és a dir un estretament del piloro que és la vàlvula que regula el pas del menjar des de l’estomac al budell prim. Això implicava que el nen tenia vòmits continuats. Fa anys, aquesta situació es resolia amb l’alletament matern, amb l’espesseiment de la dieta i amb uns productes farmacèutics que ara fa poc es van retirar del mercat. Ara bé, com desgraciadament el meu fill va venir al món en el segle XXI, el van operar, perquè el protocol mèdic actual, més agressiu que el d’abans només dona solucions quirúrgiques per aquest tipus de problema. Més tard, quan aquesta situació va estar salvada el nen va presentar problemes d’ingerència de la llet, no vomitava, pero no podia ingerir el menjar perquè patia d’una greu acidesa a l’esofag. Llavors, davant la meva insistència i la meva desesperació, el pediatra li va canviar la llet infantil per una llet hidrolitzada. a partir d’aquí el nen va desenvolupar molts episodis d’angines i també convulsions febrils en les quals quedava sense sentit. Després de tres anys de recerca i de desesperació en els quals quasi perdo la vida i la salut, vaig contactar amb una pediatria i una fisioterapeuta que curaven el cos només amb dieta, flora intestinal i complements alimenticis. Gràcies a deu, el meu fill va millorar. Li va costat molt i abans de millorar va empitjorar moltíssim, però a la fi va sanar.

El més trist d’aquesta experiència és que m’en vaig adonar que si en comptes d’haver fer cas als pediatres i metges especialistes en digestiu, hagués fet cas al meu sentit comú, no hauria arribat tan malament com vam arribar. Per exemple una de les coses que se li van retirar de la dieta del nen va ser la llet i els lactis. És clar, perquè genèticament a la meva família ningú no ha pres mai llet, ni lactis. La meva família procedeix de Tarragona on no hi han hagut mai vaques, la gent no bebia llet, excepte alguns que bevien llet de cabres, que era l’únic animal que produeix lactis que existia. La meva avia que va morir fa dos anys, amb 104 anys, mai va veure llet, ni va menjar formatge. En els darrers anys va caure cinc cops i mai es va trencar cap os. Si hagués aplicat la lògica, el meu fill no hagués pres llet.

També em van imposar una dieta a base de molta fruita, moltes verdures, molt peix , molt oli d’oliva cru i molt llegum. Talment igual que la dieta que seguia la meva avia que es feia uns plats immensos de tomaquet amb ceba regada amb força oli cru i una arengada d’acompanyament. En la dieta també se’m permetia menjar molt pa, però sempre integral, de segonet com hauria dit la meva àvia, pa de segonet.

Al marge d’això, cada vespre donava al nen una flora instestinal natural sense components lactis, ni de soja i algunes vitamines com els complexos b, de tant en tant vitamines A i complements d’olis grasos.

I gràcies al meu fill, crec que la meva família viu dins uns cossos molt sans.

Montserrat


¿Y tú, quieres compartir alguna experiencia? Quizás un viaje inolvidable, una situación que has superado, una vivencia que ha cambiado tu vida ... Exprésate aquí

Mª Teresa Llobet

Terapìa Gestalt